top of page

ANMELDELSER 

FAKTISK BARE FRI 

Teateravisen, Set på Scenen

"Det dramatiske pres er således lagt på følelsesstormen Fri, og det er helt afgørende, at hun fortolkes med overskud og fantasi, så hun kan løfte den 50 minutter lange udviklingshistorie. Og det gør Mathilde Eusebius heldigvis. I Line Paulsens tempofyldte og solidariske iscenesættelse er Fri er en energisk lille charmetrold, der som en prop springer fra glad hverdagstrallen til vredens øverste sfærer og derefter rutsjer nedad igen med kurs mod ensomhedens allerdybeste tåredal for til sidst at falde i søvn med et brag" 

"Fri spilles sprudlende og legende af Mathilde Eusebius, der giver krop til et flammehav af følelser. Eusebius danser på en hårfin grænse, men bliver aldrig for meget og jeg er ikke i tvivl om, at alle forældrer der ser denne forestilling, genkender deres egne børn" 

Hvor svært kan det være 

Samlede anmeldelser

"Der er mange gode og muntre øjeblikke i ’Hvor svært kan det være?’, hvilket dels skyldes de tre skuespilleres humoristiske sans, og dels skyldes de mange lege og boldspil, som forestillingen kredser omkring. Man kan ikke undgå at smile, når man ser, hvor sjovt de har det."

BILLES BEKYMRING

Teateravisen, Set på scenen

"Foruden Mathilde Eusebius og Ida Nørfelt Lund medvirker skuespiller Morten Kjær også i forestillingen. Og tilsammen udgør de et udmærket trekløver på scenen. De skaber en række genkendelige og morsomme karakterer, når de skildrer persongalleriet omkring Bille, og den flydende rolle som fortælleren formår de at gøre levende og energisk, når de griber hinandens replikker halvvejs inde i sætningerne. Der er et helt umiddelbart talent for komik hos dem alle tre"

Og så drukner jeg (lydbog) 

Vinderbegrundelse, Mofibo Awards 2020

"Mathilde Eusebius åbner teksten for os, og billederne strømmer os i møde. Hun skaber en god rytme med knivskarp, nærmest elegant karaktertegning: vi er aldrig i tvivl om hvor vi er, hvornår og hvem vi hører. Mathilde har en fantastisk empati med historien"

Bustin Jieber har brug for en pause 

ScenekantenUngt TeaterblodDen 4. væg

"Den mere rolige Caroline spiller Mathilde Eusebius med stor succes. Hun har en naivitet og sødme over sig, der gør hende dejlig og elskelig. (...) Begge er de yderst dygtige til skuespillets kunst. Til indlevelsen og til at performe. Vi er uden tvivl i skønt og vidunderligt selskab" 

Enten/Eller

TeateravisenKulturkupeenScenekanten

"På scenen er Eusebius forestillingens eneste medvirkende, og hun formår hele vejen igennem at være troværdig som den unge teenage-forvirrede Astrid. Både i hendes dybe tankestrømme, i hendes fortvivlede håbløshed og ikke mindst i hendes valg, mærker vi noget genkendeligt og nært. Noget der bider sig fast, og noget vi rigtig godt kan sætte os ind i"

BOLDBANEN

TeateravisenDen 4. væg

"Kristine Lauritzen og Mathilde Eusebius har i rollerne som hhv. Silja og Laura det største karaktermæssige albuerum, som de lader komme til et intenst samspils-crescendo i deres både psykiske og fysiske sammenstød på boldbanen. Publikum rykker anspændte frem i sæderne for at følge med i kampen"

 

OMTALE I PRESSEN

 

Interview i Berlingske "Når man som indlæser skal formidle teksten, kan man godt forstærke nogle ting med stemmen, men det skal ikke handle om, at jeg har det for fedt med at spille skuespil" - læs her

Omtale på bog.dk "En udpræget relevant og original fortælling – her er årets ungdomsroman" - læs her

iScene interview om BOLDBANEN / "Skuespiller Mathilde Eusebius: “Som en del af Snapchat-kulturen er man hele tiden overvåget, det gør noget ved måden, man opfører sig på" - læs her

Interview på VinkKBH om BOLDBANEN / "Døgdie piger sætter grænser" - læs her

Interview på iScene / "Søstre i scenekunsten" - fremtidens stemmer - læs her

 

MathildeEusebius5s©LenaPaaske.jpg
bottom of page